Author: Kak Lola Asmara

Kesal Dengan Sikap Pekerja Tidak Beradab Sebuah Restoran Makanan Segera Terkemuka, Penulis Nekad…

Masalahnya sekarang adalah tindakan dan cara kerja your staff. Perlu ke bermasam muka? Perlu ke menjeling? Perlu ke hempas tingkap? Saya cuma check order saya dan tak sampai 10 saat saya ditegur. Dan awak pun sepatutnya at least mintak maaf on behalf atas tindakan staf yang tak beradab. Kalau ya pun company you ada jaminan menyediakan pesanan kepada pelanggan mengikut tempoh masa tertentu, itu adalah tugas you all untuk meet expectation tu.

Read More

Cara ‘shortcut’ Nyahkan Lemak Degil?

Dulu aku adalah sejenis orang yang makan banyak macam mana pun badan tetap ‘mantain’. Siap ada yang kata dalam badan aku ada jin yang makan segala makanan aku telan. Tapi semakin berusia, terutama sekali selepas beranak pinak, aku mula rapat dengan ‘lemak degil’ tanpa kerelaanku. Zaman kurus ku sudah berlalu tapi aku tetap punya impian nak kembali langsing. Nak bersenam , malas…nak buat diet atkins, hobi aku pulak melantak. Aku nekad….

Read More

Penangan Urutan Untuk Si Kecil Yang Buat Anda Terlopong.

Pasti ramai yang masih anggap remeh dan mungkin ada yang terdetik dalam hati, ‘ngada-ngadalah budak-budak sekarang’ atau ‘macam mak neneklah nak berurut bagai’. Hello…rutin mereka pun bukan main padat ye zaman sekarang. Jadi jangan fikir kanak-kanak tidak akan berdepan dengan tekanan. Seperti orang dewasa, urutan turut memberi kesan yang  baik kepada kanak-kanak

Read More