Kuku Anda Yang Mana Satu? Pastikan Bukan Yang No 7.

Percaya tak bentuk kuku menggambarkan personaliti seseorang? Nak diikutkan sebenarnya ada kajian yang dibuat namun sejauh mana kebenarannya, masih tidak pasti kesahihannya. Kalau pun betul mungkin secara kebetulan. Jom kita suka-suka kenal pasti personaliti melalui kuku.

1. Kuku Segi Empat Tepat

 

Anda mungkin seseorang yang tenang dan mempunyai pemikiran yang wajar. Selalunya boleh dipercayai dan boleh diharap. Kalau anda memegang jawatan tinggi, anda pasti menjadi seseorang pemimpin yang sejati

2.  Kuku Segi Empat Tetapi Kecil

Cerdas orangnya, panjang akal. Bab naik angin nombor satu cuma bila marah tu tak lama. Tapi kalau kalau tak mampu kawal diri, sifat tamak dan cemburu boleh menguasai diri.

3. Kuku Memanjang, Mengurus

Kadang-kadang boleh dikategorikan dalam golongan yang ego. Ada yang lebih menjurus ke arah materialistik, tak semua ya. Dan boleh dikatakan memiliki hati tisu sebab mudah sangat tersinggung.

4. Kuku Bulat, Pendek

Bersikap agak demanding tetapi bukan dengan orang lain sahaja malah diri sendiri. Dari sudut positifnya sukakan kesempurnaan.

5. Kuku Almond

Kuku bentuk in menggambarkan karektor yang lemah lembut. Suka mengutamakan orang lain, jadi kalau dapat jadi pasangan hidup mesti romantikkan

6. Kuku Segi Tiga

Tidak mudah mengaku kalah. Sejenis yang tidak putus berusaha dan sering berwaspada. Agak teliti orangnya. Jangan OCD sudah.

7. Kuku Panjang Yang Penuh Tahi Kuku

Image result for kuku panjang yang penuh tahi kuku

Tak payah berteka-teka lagi. Orang yang memiliki kuku sebegini ternyata PENGOTOR! Dah bingkas bangun layari superdeals.com.my! Ada tawaran sesi pedicure percuma manicure Luminous Beauty Parlour hanya RM38, diskaun 67%!

Related Posts
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *