Rugi Tak Tahu Keajaiban Refleksologi

Rawatan refleksologi, satu kaedah perubatan alternatif yang mula popular sejak beribu tahun dahulu dan masih terus diyakini sehingga kini. Bayangkan hanya dengan teknik urutan di tapak kaki pelbagai masalah kesihatan dapat disembuhkan. Ini kerana seakan terdapat suis pada tapak kaki yang berkait rapat dengan fungsi-fungsi organ tubuh kita. Jika anda berasa sakit apabila ditekan pada poin tertentu ini bermakna ada fungsi yang terganggu atau bermasalah. Jadi urutan perlu dilakukan secara teratur pada poin berkenaan sebab ini akan memaksa toksin berlebihan disingkirkan secara beransur-ansur dan seterusnya badan akan berfungsi dengan lebih baik. Ajaib bukan? Nak lagi ajaib, berikut bukti betapa hebatnya refleksologi :

1. Buang angin- melalui sendawa atau kentut.
Membuang toksin berlebihan dari usus besar, mungkin rasa tidak selesa dalam perut.

2. Mudah nak buang air besar dan kecil.
Ia memberi tekanan keatas hati, hempedu, perut dan sistem penghadaman

3. Mengurangkan imsonia dan sakit kepala

4. penghidap kencing manis kerap mengalami masalah kaki kebas dan lenguh jadi rawatan ini dapat memberi tekanan ke atas pankreas yang berfungsi menghasilkan insulin dan menghilangkan rasa kebas.

Nak cuba refleksologi? Hanya RM79 di The Rub Bar untuk sesi selama 90 minit, tapi cuma boleh dapatkan harga ni di SuperDeals.

 

Related Posts
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *